Däck & fälg

Vi hjälper dig med köp av nya däck - Hjulinställning - däckförvaring.
Vi ingår i First stopp och har allt från högprestandadäck till ekonomidäck från de ledande däcktillverkarna, t ex Goodyear, Bridgestone, Vredestein, Gislaved, Hankook, Michelin, Nokia m.m.

Byt däck i tid och kör säkrare kontrollera hjulinställning vart annat år. Var tredje svensk bilist kör omkring med minst ett slitet däck, mindre än 3 mm mönsterdjup, utan att veta om det. Och vet då heller inte att de måste sänka farten extra mycket när det regnar.

Du kolllar lätt mönsterdjupet på dina däck genom att mäta med en femkrona. När mönsterdjupet är över 3 mm syns inte hela siffran 5.

Sommardäck

Minsta lagliga mönsterdjup är 1,6 mm, men Trafikverket förordar 3 mm. Slits däcken under 3 mm minskar väggreppet snabbt på våt väg och risken för vattenplaning ökar enligt Trafikverket.

Vinterdäck

Det är lag på att ha vinterdäck från 1 december till 31 mars om det råder vinterväglag (synlig snösträng vid vägkanten). Mellan 1 oktober och 15 april är det tillåtet att använda dubbdäck vid vinterväglag.
OBS! minsta mönsterdjup är 3 mm för vinterdäck.

Utnyttja vår snabbservice i samband med däckbyte, hör mer om det när du besöker oss.

Hjulinställning 795 kr
Däckhotell 450 kr

Du kan koppla av i vår fina cafeteria där vi bjuder på kaffe och du kan titta på nyheter eller något annat spännande program